ریز نکته های عمرانی
 
دانشجویان گروه معماری دانشگاه ازاد اسلامی واحد الیگودرز
معماری
 
 
18 دی 1391برچسب:, :: 22:25 ::  نويسنده : جاوید شامنصوری

Exclamation ریز نکته های عمرانی

 

1)برای حفاظت سازه های فولادی در مقابل خوردگی باید کلیه سطوح رنگ آمیزی شوند .مگر در مواردی که از سوی دستگاه نظارت تصریح شوند .

2)بعد کتیبه در هر سمت محور ستون ،نباید کمتر از یک ششم طول دهانه (مرکز تا مرکز تکیه گاه ها ) در امتداد آن دهانه در نظر گرفته شود و ضخامت کتیبه نباید کمتر از یک چهارم ضخامت دال باشد .

3)در سطوح لبه هایی از سازه فولادی که پس از رنگ آمیزی جوش داده خواهند شد ، باید رنگ آمیزی در فاصله پنج سانتیمتری از خط جوش توقف شود .

4)مدت زمان وقوع زلزله یکی از عواملی است که در تحلیل استاتیکی از آن صرف نظر می گردد و در محاسبات وارد نمی شوند .

5)رنگ ها باید در مکگانی انبار شوند که دمای محیط حداقل برار 18 درجه سانتیگراد و حداکثر 35 درجه سانتیگراد باشد . در این خصوص توصیه های کارخانه معتبر سازنده رنگ میتواند ملاک عمل واقع گردد .

6)حداکثر میزان مصرف مواد افزودنی 5درصد وزنی سیمان است . البته استفاده از ماده افزودنی کلرید سدیم فقط در بتن بدون فولاد مجاز است و حداکثر مقدار مصرف آن دو درصد وزنی سیمان می باشد .

7)سیلوی ذخیره سنگ دانه ها حتی المقدور باید با مقطع مربع یا دایره باشد و شیب مخروط یا هرم تحتانی آن کمتر از 50 درجه باشد و مصالح سنگی باید به طور قایم در داخل سیلو ریخته شود .

8)در هنگام مونتاژ ، درزهایی که در آنها انتظار انقباض بزرگتری می رود ، باید قبل از درزهایی جوش شوند که انتظار انقباض کمتری از آنها داریم . جوشکاری این درزها باید تا حد امکان با گیرداری کمی انجام شود .

9)برای کنترل اعوجاج و جمع شدگی مسیر پیشرفت جوشکاری یک عضو ، باید از نقطه با گیرداری بیشتر به سمت نقطه ی با آزادی بیشتر باشد .

10)چنانچه بتنی احتمال دارد در معرض یخ زدگی و آب شدن یا تحت اثر مواد شیمیایی یخ زدا قرار گیرد ، باید با مواد افزودنی حباب ساز ساخته شود .

*...

11)در جوشکاری تحت شرایط گیرداری خارجی سخت در مقابل جمع شدگی ، جوشکاری باید به طور پیوسته تا اتمام کل کار یا نقطه ای دارای ازادی در مقابل ترک خوردگی است، انجام یابد .

12)بر اساس مبحث 10 مقررات ملی ، در حین عملیات جوشکاری نباید اجازه داده شود دمای درز کمتر از دمای مقرر برای پیش گرمایش یا دمای بین پاسی گردد .

13)نمونه های متوالی بتن ،نمونه هایی گفته میشود که فاصله زمانی هر نمونه برداری با نمونه برداری بعد از آن بیشتر از 3 شبانه روز نباشد .

14)کلیه وسایل گرم کننده اعم از دایم یا موقت باید به نحو درست نصب شوند . بطوری که از دیوارها و قطعات چوبی کمتر از یک متر و از جدا کننده های برزنتی و نظایر آن کمتر از 3متر فاصله نداشته باشند .

15)اتصال دو لوله ناهمجنس مثل اتصال لوله های غیر فلزی به لوله یا فیتینگ فولادی یا مس باید به کمک یک واسط برنجی یا فولادی با روکش نیکل صورت بگیرد .

16)براساس مبحث 10 مقررات ملی ساختمان ، تمیزکاری با پاشش مواد ساینده بهترین روش برای از بین بردن رنگ ، اکسید های حاصل از نورد و رنگ های قدیمی یا چسبندگی کم می باشد .

17)هر ساختمان سرمایه ملی است با اجرای درست تاسیسات مناسب عمر آن را افزایش دهید.

18)اگر مقدار زنگ و رنگ ها ، با چسبندگی کم بر روی سطح زیاد باشد ، بهتر است که ابتدا با تراشیدن ، حجم مواد زاید را کم کرده و سپس عملیات آماده سازی با پاشش مواد ساینده را آغاز نمود .

19)یکی از روش های مقابله با آثار انقباضی جوشی ، پیش خمش اعضا و تنظیم درزها برای خنثی سازی آثار انقباضی است .

20)در قطعات تحت اثر خمش مقدار آرماتورهای کششی و نحوه پخش آن در مقطع باید چنان باشد که ترک های ایجاد شده بر اثر کشش ناشی از خمش در آن ها ، اثر نامطلوب بر عملکرد و قابلیت بهر برداری نداشته باشد .

21) تمام جوش های شیاری با نفوذ کامل وصله ها و اتصالات باید به روش آزمایش اولتراسونیک و یا رادیوگرافی مورد آزمایش قرار گیرند .


22) در برخی برناه ریزی ها و اخذ تصمیمات از کارکنان نیز نظرخواهی کنید تا با این مشکلات صمیمیت بیشتری بین مدیریت و کارکنان برقرار گردد و حس ممسئولیت پذیری افراد بیشتر می شود .


23) در زمین های شیب دار که نورگیری زیرزمین از یک طرف منطبق با قانون و از طرف دیگر خارج از ضابطه باشد ، چنانچه طبق نقشه اجرا شده باشد و زیرزمین تلقی شود جزء تراکم ساختمانی محسوب نمی گردد .


24)مهمترین بارهای جانبی وارد بر قالب عبارت از رانش بتن تازه ، فشار و مکش باد و بارهای ناشی از تغییرات دما می باشند .


25)ناظر نمی تواند مجری تمام یا بخشی از ساختمان تحت نظارت خود باشد اما انجام نظارت ساختمان توسط طراح ساختمان بلامانع است .


26)روکش الکترود قوس الکتریکی و فلز جوش را در حین علیات جوشکاری از مرحله ذوب تا انجماد در برابر هوا محافظت می نماید .


27)از جمله معایب اصلی جوش که در جلوگیری از آنها باید دقت نمود ،عبارت اند از : 1)ترک 2) تخلخل 3) سوختگی یا بریدگی کنار جوش 4) اختلاط سرباره


28) نقشه های اجرایی سازه های فولادی ، باید جوش های کارخانه ای را که از جوش های کارگاهی متمایز کرده و نوع اتصال با پیچ ها (اتکایی یا اصطکاکی ) و نیز حد سفت کردن آنها را با وضوح معین نموده باشد .


29) عمل اختلاط باید حداقل 1.5 دقیقه پس از ریختن مواد تشکیل دهنده به داخل مخلوط کن ادامه یابد مگر آنکه با ازمایش های انجام شده بر اساس مشخصات بتن اماده ثابت شود زمانی کوتاه تر هم می تواند قابل قبول باشد .


30) نرده استاندارد ، حفاظی عمومی است که باید برای جلوگیری از سقوط افراد در اطراف و گوشه های نمایان سقف ها و دیوارهای باز ، رپها ، سکو های کار ، راهرو ها ، راه پله ها ، سقف های موقت یا سایر محل های کار و تردد کارگران ، تعبیه شود .


*...



نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:







درباره وبلاگ


به وبلاگ من خوش آمدید
آخرین مطالب
پيوندها

تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک  ابتدا ما را با عنوان دانشجویان گروه معماری دانشگاه ازاد اسلامی واحد الیگودرز و آدرس memaridaaligodarz.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.





نويسندگان



نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)